Unikátní blended whisky míchaná v relativně malých limitovaných várkách pouze ze sladové whisky, a to z palíren Glenfiddich, Balvenie a Kininvie. Jedná se o směs whisky, která zrála v sudech po bourbonu po dobu 6 až 12 let. Název whisky nemá nic společného s „opicí“ po nadměrném pití, ale s pracovní deformací (Monkey Shoulder – „Opičí rameno“), kterou trpěli v dřívějších dobách pracovníci sladoven. Pravidelným přehazováním sladu dřevěnými lopatami docházelo k deformaci vrchní části těla, proto název Monkey Shoulder. Tato whisky je poctou všem těmto pracovníkům, kteří položili základ slávy skotské whisky.
Barva: sytě zlatá. Aroma: kulaté, středně robustní, sladké citrusy, vanilka, lehce pikantní kořenitost skořice, hřebíčku a muškátového oříšku, mléčná čokoláda, jemná máslová sušenka, med, na pozadí lehce sladové tóny s příjemnou dřevitou suchostí. Chuť: smetanová, bohatá, zpočátku medová sladkost, vanilka, mléčná karamelka, postupně narůstající kořenité tóny, čerstvě sušené seno. Závěr: jemně kořenité, sladké medové tóny vyvážené lehkou dřevitou suchostí.

Vybrané Whisky v Cafe Bulldog
Speciální ochutnávka v Cafe Bulldog 21.06. v 18:00 hod. Talisker 2012 / 8 Year Old Special Releases, Cardhu 2006 / 14 Year Old Special Releases, Oban 2008 / 12 Year Old Special Releases, Lagavulin / 12 Year Special Release. Ochutnávku povede ambasador Michal Marešovský. Společnost Diageo a Special Releases.