Skip to content

Category: Whisky

Cafe Bulldog Edradour Ballechin 13 yo
Cafe Bulldog

Ballechin 13 yo 2004 SFTC Burgundy

The Ballechin 13 Year Old 2004 (cask 201) is a heavily-peated, single malt Scotch whisky brought to us by the ‚Straight from the Cask‘ series. Bottled July 2017 after it was distilled by Edradour in April 2004, it matured in a Port cask with an outturn of 409 bottles.

Celý článek »
Edradour 10 yo 57.6% Bottling Note
Cafe Bulldog

Edradour 10 YO

Edradour je jedním z nejmenších lihovarů Skotska a vytváří poměrně unikátní single malt. Má složitější vůni ovoce, vanilky a sherry. Chuť je svůdná s tóny ječmene a opékaných mandlí. Distilerie Edradour byla založena roku 1825 spolkem farmářů v oblasti Highlands jako nejmenší distilerie ve Skotsku. V roce 1841 byla převzata společností John McGlashan and Company a oficiálně pojmenována Edradour. V roce 2002 byla koupena společností Signatory. Voda používaná k výrobě pochází z pramene A Spring on Ben Vrackie. Výrobní proces je založen dvou destilačních přístrojích a jako jediná a poslední distilerie používá klasický Mortonův chladič.

Celý článek »
Yamazakura Blender
Cafe Bulldog

Yamazakura Blended

Vůně oranžových květů a jemné tóny zemitého dubu. Chuť je ovocná, slaný karamel. Povrchová úprava je středně dlouhá a bohatá na vanilku.

Celý článek »
Cafe Bulldog Caol Ila distillers edition
Cafe Bulldog

Caol Ila Distillery Edition

Aroma: typicky čistá koncentrovaná Caol Ila – rašelinná a medicínská, bohatě ovocná, kořeněná a voňavá. Chuť: nejprve udeří sladkost a sladovost, ale vzápětí jsou přehlušeny rašelinným kouřem, typická příchuť táboráku, celkově krásně vyvážená, komplexní, elegantní whisky. Dokončení: dlouhé, oblé.

Celý článek »
Cafe Bulldog Wolfburn Aurora
Cafe Bulldog

Wolfburn Aurora

Vůně je mandlová s pekanovými ořechy a Sherry poznámky. V chuti najdete rozinky, rybíz, více smíšené ořechy a čerstvý ječmen.

Celý článek »
Cafe Bulldog Bruichladdich Octomore 7.1
Cafe Bulldog

Bruichladdich Octomore 7.1

Proč lézt do komínu s hořící rašelinou, případně zápasit nerovný zápas s fenolovým monstrem, když si stejný zážitek můžete vychutnat v klidu usazeni se sklenkou naprosto unikátní whisky v ruce? Octomore – nejvíce rašelinová whisky na světě se představuje svojí další limitovanou edicí, která potěší milovníky rašelinové whisky, jako žádná jiná.

Celý článek »
Cafe Bulldog Bruichladdich The Classic Laddie 50%
Cafe Bulldog

Bruichladdich The Classic Laddie 50%

Tato whisky je vyrobena ze 100% skotského ječmene, pomalu destilovaná a po celou dobu zrající na březích jezera Lochindaal na skotském ostrově Islay v pečlivě vybraných sudech z amerického dubu. Je absolutně bez rašelinového charakteru a vyjadřuje vše, čím je palírna Bruichladdich – autentičnost, kvalitu surovin a místní terroir.

Celý článek »
Cafe Bulldog Laphroaig An Cuan Mor
Cafe Bulldog

Laphroaig An Cuan Mor

Jedná se o vyjímečnou whisky, vlajková loď značky Laphroaig, výhradně ty nejlepší sudy byly vybrány pro své unikátní vlastnosti. Laphroaig An Cuan Mor je stařena pouze v prvním plněním v sudech z amerického bílého dubu ve skladu, který se nachází v těsné blízkosti u Atlantiku. Následně je whisky uložena do sudů z evropského dubu. Výsledkem je mimořádné spojení chutí od nezaměnitelné rašeliny přes jemné a kořeněné karamelové tóny amerického dubu až po bohaté meruňkové a rozinkové tóny.

Celý článek »
Cafe Bulldog The Glenlivet Cipher
Cafe Bulldog

Glenlivet Cipher

The Glenlivet Cipher is available only in select countries and at limited retailers, so check with your local specialist store. Tasting notes will be revealed exclusively to The Glenlivet Guardians via newsletter and the Cipher whisky page then you’ll learn whether you have the skills of a master distiller.

Celý článek »
Cafe Bulldog Monkey Shoulder
Cafe Bulldog

Monkey Shoulder

Unikátní blended whisky míchaná v relativně malých limitovaných várkách pouze ze sladové whisky, a to z palíren Glenfiddich, Balvenie a Kininvie. Jedná se o směs whisky, která zrála v sudech po bourbonu po dobu 6 až 12 let. Název whisky nemá nic společného s „opicí“…

Celý článek »