Caroni 12 Years
Caroni byla destilerií uvnitř státem kontrolovaného cukrovaru Caroni na ostrově Trinidad. Výroba rumů zde začala
Caroni byla destilerií uvnitř státem kontrolovaného cukrovaru Caroni na ostrově Trinidad. Výroba rumů zde začala
Ve srovnání s 12-ti a 15-ti letým Caroni je tento jedinečný 17-ti letý rum lehčí, s jemnějším charakterem, než je obvyklé. Plný a velkorysý rum, který potěší váš nos exotickým nádechem a tóny dřeva. Byl plněn v roce 2015 po 17-ti letech zrání v tropickém podnebí v sudech po burbonu. V chuti najdete medové a květinové tóny, banány, kandované meruňky, vanilku, kakaové boby, terpentýn a kafr. Během zrání bylo více než 70% obsahu „ztraceno andělům“ a zdá se, že tento rum dosáhl dokonalé zralosti. Velmi limitovaná edice.
Cihuatán Nahual jsou inspirovány stejnojmenným údolím v El Salvadoru. V údolí Cihuatán kdysi stálo stejnojmenné město. Bylo postaveno mayským kmenem, původními obyvateli, kteří zde žili mezi roky 900 a 1 200 n. l.
Další z řady perfektních agricol rumů – přímo z čerstvě vylisované šťávy cukrové třtiny z krásného karibského ostrova Martinique. Tmavě zlatá barva s jantarovými odlesky. Velmi příjemný buket připomínající sušené ovoce a koření doplňuje suchá chuť exotického ovoce s dlouhým koncem. Výborný, poctivý rum s AOC (appelation Martinique controlée).
Rum vyrábí v Dominikánské republice mistr Don Pedro Ramón, který pokračuje v klasické výrobě rumu používané na Kubě, odkud jeho rodina pochází. Rodina původem z Mallorky se na Kubě usadila v polovině 19. století a poté založila a mnoho let provozovala cukrovar a palírnu.
Rum vyrábí v Dominikánské republice mistr Don Pedro Ramón, který pokračuje v klasické výrobě rumu používané na Kubě, odkud jeho rodina pochází. Rodina původem z Mallorky se na Kubě usadila v polovině 19. století a poté založila a mnoho let provozovala cukrovar a palírnu. V roce 1959 po začátku revoluce část rodiny emigrovala do Dominikánské republiky. V nové domovině našla ideální podmínky pro výrobu rumu a inspirováni původními recepty a rodinnou historií založili malou destilerii, kde dnes vyrábí pravý karibský rum. Rum objevil španělský cestovatel, když byl na dovolené. Několik neoznačených lahví přivezl domů jako dárek a připomínku chutí a vůní, které tam objevil a které ho oslovily.
Cotopaxi 13-letý Single Barrel je pojmenován po sopce v Ekvádoru. Tento rum zraje nejméně 13 let ve vybraných sudech. Rum je velmi individuální, komplexní a osobitý charakter.
Popis Cubaney „ Estupendo ” aged 15 years Solera Gran Reserva rum of Dominican republic
Damoiseau V.S.O.P. je směs rumů stařených minimálně 4 roky v dubových sudech po bourbonu. Damoiseau je jedničkou
Rum Dictador používá při zrání metodu Solera.Míchají se rumy stáří 8 až 14 let,aby se dosáhlo
Většina rumu se vyrábí z melasy, která pochází z cukrové třtiny. Kvalita rumu z velké části závisí na kvalitě a druhu použité cukrové třtiny. Její kvalita pak závisí na druhu půdy a na podnebí, ve kterém byla vypěstována. Velká část melasy používané v Karibiku pochází z Brazílie. Výjimkou jsou frankofonní ostrovy, kde se rum místo z melasy vyrábí převážně ze šťávy cukrové třtiny. V Brazílii se pak destilovaný alkoholický nápoj ze šťávy cukrové třtiny nazývá cachaça a od rumu se rozlišuje. Proces fermentace se pak zahájí přidáním vody a kvasnic k základní ingredienci.
Máte–li zájem o rezervaci,
zavolejte nám na telefon:
Rádi Vás u nás uvítáme.
ARDBEG
AUCHENTOSHAN
AUCHROISK
BALVENIE
BENROMACH
BLADNOCH
BLAIR ATHOL
BOWMORE
BRUICHLADDICH
DAILUAINE
DALMORE
EDRADOUR
GLENDRONACH
GLEN ELGIN
GLEN GARIOCH
GLENGOYNE
GLENGYLE
GLENMORANGIE
GLENROTHES
HIGHLAND PARK
ISLE OF ARRAN
KILCHOMAN
KNOCKDHU
LAPHROAIG
LONGMORN
MACALLAN
MORTLACH
OLD PULTENEY
SPRINGBANK
TALISKER
TAMDHU
TOMINTOUL