
Arran Cask Strenght 12 Years 54,1%
První destilát opustil destilační zařízení v palírně Isle of Arran 29. června 1995. Byla to první legální
První destilát opustil destilační zařízení v palírně Isle of Arran 29. června 1995. Byla to první legální
Skotská whisky jednosladová z palírny na ostrově Arran. Speciální limitovaná edice k roku 2008 v počtu 5760 ks.
Auchentoshan stojí na místě kláštěra zrušeného roku 1560. Není známo zda to byli právě mniši,
Jedná se o klíčovou formou Ballechin 10 let vyzrálé single malt skotské whisky, která je tradičně
The Ballechin 13 Year Old 2004 (cask 201) is a heavily-peated, single malt Scotch whisky brought to us by the ‚Straight from the Cask‘ series. Bottled July 2017 after it was distilled by Edradour in April 2004, it matured in a Port cask with an outturn of 409 bottles.
Tasting Note by The Chaps at Master of Malt. Nose: Pungent, damp hay. Muddy peat,
The Port Cask Matured is our third release of Ballechin, and has been matured solely
Těžce rašelinná whisky z produkce Edradouru, řada Ballechin (The Discovery Series) Barva: téměř hnědá barva. Není
Kouřová a silně rašelinová whisky od Edradouru s názvem po vyhořelé palírně. Limitovaná 5. edice stařená v sudech po Marsale čítá
Ballechin 10ti letá skotská whisky je základním produktem značky Ballechin. Ballechin je sice název zaniklé
Pálení whisky má ve Skotsku dlouhou tradici a o prvopočátcích výroby není mnoho dochovaných informací. První dostupné údaje o várce jsou z konce 15. století, přesněji z roku 1494, kdy je v královských účetních knihách uveden prodej ječmene klášteru za účelem výroby aqua vitae. Míní se, že vaření dorazilo do Skotska z Irska někdy v 6. století. Přesný rok však není znám. V 19. století napomohl technickému rozvoji palíren pokrok dopravy a infrastruktury, základní způsoby varu však zůstaly stejné.
… nebo také jen „Skotská“ je whisky, která je destilována výhradně a jen ve Skotsku, a to za jasně určených podmínek a zákonů týkajících se výroby tohoto druhu alkoholického nápoje. Skotská je světoznámý druh whisky, který se vyváží do celého světa a je odborníky uznávaná jako jedna z nejlepších druhů. Dlouhá historie výroby (pálení) spolu se skotskou kulturou, kam whisky neodmyslitelně patří, zajišťuje dlouhodobý kvalitativní standard. V současnosti jsou nejznámější dvě verze skotské whisky – čistá sladová (single malt) a míchaná (blended).
Single malt se obilí namáčí v pramenité vodě, která má svůj vliv na charakteristiku destilátu (tóny rašeliny, tóny vřesu). Zvlhlý ječmen se nechává tradičním způsobem naklíčit na tzv. malting floor (sladová podlaha), i když dnes už mnoho výrobců používá mechanizované linky na sladování. Během klíčení se škrob v zrnu mění na cukr, a vzniká tak syrový materiál na kvašení. Po vyklíčení se obilí vysuší, což také ovlivňuje chuť nápoje. Vysušené obilí nebo slad se pak pomele a zalije horkou vodou. Tato obilná tekutina se přečerpá do nádrže, kde se do ní přidají kvasinky a kvasný proces může začít. Vykvašená tekutina, nazývaná také wash, je základem pro destilaci single malt whisky.
Máte–li zájem o rezervaci,
zavolejte nám na telefon:
Rádi Vás u nás uvítáme.
ARDBEG
AUCHENTOSHAN
AUCHROISK
BALVENIE
BENROMACH
BLADNOCH
BLAIR ATHOL
BOWMORE
BRUICHLADDICH
DAILUAINE
DALMORE
EDRADOUR
GLENDRONACH
GLEN ELGIN
GLEN GARIOCH
GLENGOYNE
GLENGYLE
GLENMORANGIE
GLENROTHES
HIGHLAND PARK
ISLE OF ARRAN
KILCHOMAN
KNOCKDHU
LAPHROAIG
LONGMORN
MACALLAN
MORTLACH
OLD PULTENEY
SPRINGBANK
TALISKER
TAMDHU
TOMINTOUL